16 feb 2017

Koi hunting – Israël 2017, dag 2

Gisteren was meteen een gevulde dag. Om 8u ’s ochtends stond al een pre-visit aan MadanKoi op het programma. Meer dan 200 tanks gevuld met alle mogelijke soorten en kleuren Koi en goudvissen.

Ook nu weer is snel duidelijk waarom deze kwekerij tot de beste en grootste van Israël behoort. Kiezen wordt niet makkelijk…

Vaak krijgen we de vraag hoe de vissen die we hier selecteren tot in onze winkel geraken. Onderstaande beelden die we bij MadanKoi maakten, tonen hoe de geselecteerde vissen klaar worden gemaakt voor transport per vliegtuig.

Vervolgens ging het richting Gan Shmuel.

Deze kwekerij staat gekend om zijn kwaliteitsvolle Sluierkoi (Butterfly). Ook dit jaar zitten er weer een aantal prachtexemplaren bij. Ondanks het feit dat MadanKoi en Gan Shmuel bij elkaar in de buurt liggen, pakken beide kwekers het verstandig aan en proberen zij zich zoveel mogelijk van elkaar te onderscheiden door een ietwat ander assortiment aan Koi aan te bieden. Donderdag staat hier de handpick selectie op het programma.

Laatste stop van de dag: Dag Noy in Kfar Ruppin

Meteen een behoorlijk lange rit tot aan de grens met Jordanië aan de Westelijke Jordaanoever. Gezien de verre afstand gaan we hier meteen over tot de eerste handpickselectie van onze trip. Dag Noy is bekend om zijn mooie Kohaku’s en Sankes. Meteen valt ons oog op een paar prachtexemplaren Kikusui 35-40 cm. Check! Die komen binnen enkele weken onze richting uit.