15 feb 2018

Israël Koi hunting trip 2018, dag 2

De ochtend start met een pre-visit aan MadanKoi. En zoals elk jaar krijgen we ook nu weer Koi van de hoogste kwaliteit te zien. We spotten alvast enkele prachtexemplaren waarvan we weten dat ze bij ons cliënteel op veel bijval zullen kunnen rekenen. Vandaag nog zal MadanKoi hun selectie van Koi verder aanvullen zodat we tegen donderdag, wanneer hier de handpick start, uit een nóg ruimer aanbod kunnen kiezen.

Vandaar gaat de rit naar de volgende kwekerij, Gan-Shmuel waar ze jaar na jaar een grote vooruitgang boeken in de kwaliteit van hun vissen. We worden er verrast door de ruime keuze aan zeer kwalitatieve Butterfly Koi. Hiervan brengen we zeker en vast verschillende prachtexemplaren mee naar huis.

De dag eindigt aan de westelijke Jordaanoever in Kefar Ruppin waar we de ganse namiddag doorbrengen met onze eerste handpick van het nieuwe seizoen. De lange rit richting Jordaanse grens is ook dit jaar meer dan de moeite waard. We sluiten de dag af met een frisse Goldstar, het lokale pilsbier, en een eerste bijzonder geslaagde visvangst van een 100-tal Koi tussen de 30 en 60 cm groot. Morgen staat MadanKoi op het programma …