11 feb 2021

Herfst en winterbacteriën. Bestaat dat?

Jawel ze bestaan door de speciale formule voor seizoensonderhoud in herfst en winter. Winterbacteriën versnellen de afbraak van bladeren, bezinksel en ander organisch materiaal tijdens de herfst- en wintermaanden en geven uw vijver ook een voorsprong op een gezonder milieu in de lente.

Microbe-Lift / AWP is een 2-delig systeem. De verpakking bevat een fles met vloeibare bacteriën en in water oplosbare zakjes met een mix van cellulase enzymen, cellulase producerende bacteriën en koude bestendige bacteriën. De cellulase enzymen, samen met de cellulase producerende bacteriën, zijn de sleutel tot het versnelt afbreken van bladeren, organisch bezinksel en slib gedurende de hele winter! De koude bestendige bacteriën en vloeibare bacteriën zorgen voor de afbraak van de bijproducten.

– Zorgt voor voortdurende biologische activiteit, zelfs in watertemperaturen onder 12°C.

– Geeft uw vijver een voorsprong op een gezonder milieu in de lente. – Ondersteunt een gezond immuunsysteem van uw vissen tijdens de wintermaanden.

– Vermindert de opbouw van dode bladeren en organisch bezinksel gedurende de hele winter.

– Bevat psychrofiele bacteriestammen (koude bestendige bacteriën). – Indien bevroren blijven de bacteriën werkzaam na ontdooien.

– Werkzaam in donkere omstandigheden (onder ijs en sneeuw).