Blog

7 tips voor een zorgeloze opstart van uw vijver

Sommige mensen hebben de voorbije maanden hun vijver een beetje links laten liggen. Daarom is het belangrijk om er nu op tijd bij te zijn voor er echte problemen de kop opsteken. Enkele tips kunnen hierbij wel nuttig zijn.

We zijn geopend conform de geldende richtlijnen.

We beseffen dat klanten op ons rekenen voor de aanschaf van hun visvoeding. Daarom hebben wij besloten dat de winkel in de komende periode open zal blijven, in lijn met de door onze overheid aangekondigde maatregelen.

Handpick selectie 2020 | dag 1

Onze eerste dag van de handpick selectie voor het seizoen 2020 zit erop. Ook nu zijn we weer ontzettend tevreden over de mooie vissen bij Madan Koi. We stellen onze keuze graag via onderstaand filmpje aan jou voor. Vanaf zaterdag 22 februari in onze winkel te bewonderen.

Voortaan levend voer doorlopend beschikbaar.

Levend voer is onmisbaar voor de meeste tropische vissen. Het bevat namelijk heel veel voedingsstoffen. Wie levend voer geeft zal merken dat aquariumvissen actiever zijn.

Wat doen vijvervissen in de winter?

Bij hogere temperaturen hebben vissen een veel hoger metabolisme, waardoor ze heel graag eten tijdens de zomermaanden. Naarmate de temperatuur in het najaar daalt, zullen Koi en andere vijvervissen minder gaan eten. Dit is het moment om minder én aangepast voer te gaan voeren.

Vissen doorvoederen in de winter?

Ieder seizoen heeft zijn specifieke voeding, ook de winter. Aangepaste voeding en hoeveelheden zijn echter aangewezen.
1 2 3 8