Blog

De herfst is in het land. Wat te doen aan de waterplanten?

Wanneer de waterplanten bruin beginnen worden is het, het moment bij uitstek om de planten te snoeien. De plantendelen zijn nog stevig en het is makkelijk om ze af te knippen.

Vissen doorvoederen in de winter?

Ieder seizoen heeft zijn specifieke voeding, ook de winter. Aangepaste voeding en hoeveelheden zijn echter aangewezen.

Een steur in je vijver: waarop te letten

De steur is van nature een sterke vis die niet snel ziek is. Een steur heeft echter niet voldoende mogelijkheden om met zijn kieuwen water rond te pompen en zal dus net als een haai moeten zwemmen om voldoende zuurstof in te ademen. Goede beluchting en ruimte in de vijver is dus noodzakelijk.

Waterlelies planten in 5 stappen.

Waterlelies spreken tot de verbeelding. Voor vele vijverliefhebbers maken ze ontegensprekelijk deel uit van een geslaagde waterpartij. Wie een goed groeiende en mooi bloeiende waterlelie wil, kan best rekening houden met een aantal vuistregels voor het planten of potten van waterlelies.

Opgelet voor zuurstofgebrek in de vijver.

De volgende dagen wordt het uitzonderlijk warm. De hoge temperaturen vragen om extra waakzaamheid. Soms ontstaan problemen met ammoniak en nitriet in vijvers met een wat grotere bezetting. Zorg dus voor voldoende zuurstof in de vijver.

8 tips om de reiger uit de buurt van je vijver te houden.

Het lijkt wel alsof de reigerpopulatie de afgelopen jaren steeds verder is aangegroeid. Ondanks hun sierlijkheid en rijzige gestalte vormt deze beschermde vogelsoort een groot probleem voor de vijverliefhebbers onder ons.
1 2 3 7