Blog

Hoe je aquarium algenvrij te houden

Algen kunnen je aquarium behoorlijk ontsieren. Bovendien kunnen ze ook schadelijk zijn voor je planten én zelfs je vissen. Daarom kan je er best voor zorgen om van bij de start algengroei te voorkomen.

Opgelet voor zuurstofgebrek in de vijver.

De volgende dagen wordt het uitzonderlijk warm. De hoge temperaturen vragen om extra waakzaamheid. Soms ontstaan problemen met ammoniak en nitriet in vijvers met een wat grotere bezetting. Zorg dus voor voldoende zuurstof in de vijver.

Waterlelies planten in 5 stappen.

Voor vele vijverliefhebbers maken waterlelies ontegensprekelijk deel uit van een geslaagde waterpartij. Wie een goed groeiende en mooi bloeiende waterlelie wil, kan best rekening houden met een aantal vuistregels voor het planten of potten van waterlelies.

7 tips voor een zorgeloze opstart van uw vijver

Sommige mensen hebben de voorbije maanden hun vijver een beetje links laten liggen. Daarom is het belangrijk om er nu op tijd bij te zijn voor er echte problemen de kop opsteken. Enkele tips kunnen hierbij wel nuttig zijn.

We zijn geopend conform de geldende richtlijnen.

We beseffen dat klanten op ons rekenen voor de aanschaf van hun visvoeding. Daarom hebben wij besloten dat de winkel in de komende periode open zal blijven, in lijn met de door onze overheid aangekondigde maatregelen.

Handpick selectie 2020 | dag 1

Onze eerste dag van de handpick selectie voor het seizoen 2020 zit erop. Ook nu zijn we weer ontzettend tevreden over de mooie vissen bij Madan Koi. We stellen onze keuze graag via onderstaand filmpje aan jou voor. Vanaf zaterdag 22 februari in onze winkel te bewonderen.
1 2 3 8