Vijver

Een vijver is een oase aan rust in uw tuin. Van een natuurvijver met moeras tot een strakke zwemvijver of sfeervolle waterpartij. Koi & Co. geeft u professioneel advies en helpt u met de realisatie van uw project. Droomt u van een vijver of zwemvijver in uw tuin? Kom dan bij ons langs voor een kennismakend gesprek.

Selectie Koi

Maak kennis met onze selectie aan handpick Israëlische Koi van topkwaliteit. Continu kunt u kiezen uit Koi van 10 tot meer dan 50 cm groot en uiteraard zijn specifieke bestellingen mogelijk. Onze rechtstreekse import uit de Koi farms van Madankoi en Dagnoy biedt een waterdichte garantie voor kwaliteit en garandeert u bovendien een eerlijke prijs.

Vijvervissen

Naast Koi kan u ook bij ons terecht voor steurs, goudvissen (sarasa, shubinkin, sluierstaart, komeetstaart), goudrietvoorn, grondel, goudelrits, windes en meervallen. De komende jaren zal Koi & Co. zich nóg meer toeleggen op het in-huis opkweken van Koi en andere vijvervissen. Op die manier kunnen we een nog ruimere selectie van vissen aanbieden, van klein tot groot.

Vijverplanten

Tijdens het vijverseizoen kan u bij ons terecht voor al uw vijver- en moerasplanten: een grote keuze aan lelies, moeras- en oeverplanten en zuurstofplanten. Om een optimale plantengroei te stimuleren behoren ook de vijverplantaarde van Moerings en de plantenverzorging van Velda tot ons vaste assortiment.

Ontwerp, aanleg en renovatie

Het ontwerpen en aanleggen van een vijver is een vak apart. Koi & Co. verzorgt de volledige realisatie van uw vijver. Van ontwerp tot grondwerken, het polyesteren of aanbrengen van EPDM folie, de plaatsing van uw pomp- en filterinstallie tot de aanplanting van vijver- en moerasplanten. Verschillende vormen van samenwerking zijn hierbij mogelijk. Zo kunnen wij instaan voor de realisatie van uw project van a tot z of kunt u zelf bepaalde taken uitvoeren en rekenen op ons advies en hulp waar nodig.

Filtering en beluchting

Het succes van uw vijver is afhankelijk van de kwaliteit van uw vijverwater. Alleen optimale waterwaarden zullen zorgen voor een mooie plantengroei en gezonde vissen. Een juiste keuze wat technische installatie betreft is dan ook noodzakelijk. Koi & Co. beschikt over ruim gamma van filtersystemen, pompen, ozontoestellen, UVC-lampen… Tot onze vaste merken behoren Oase, Pondtec, Aquaforte en Superfish.

Visvoer

Uw vissen hebben elk seizoen nood aan een specifieke voeding. Van energie- en tarwekiemrijke voeding in de winter, tot kleur- en groeibevorderend voedsel in de zomer. Tot ons vaste assortiment behoren Fishtale, Malamix (Dr. Maarten Lammens), Hikari en Saki Hikari. Ook gedroogde zijderupsen en garnalen maken deel uit van ons gamma.

Verzorging

Om de kwaliteit van uw vijverwater evenwichtig te houden is soms wat hulp nodig. Optimale PH-, KH- en GH-waarden zijn de basis voor helder en gezond water. Koi & Co. test gratis de kwaliteit van uw vijverwater en biedt, indien nodig, de gepaste remediëring aan. Ook voor het bestrijden van groen water of algengroei kan u bij ons terecht. Tot ons standaardgamma behoren de producten van Colombo, Bactoplus en Microbelift.